Hoe geweldig is het om met andere leeftijdsgenoten op een onvergetelijke reis te gaan. Steden ontdekken, samen terrasjes pakken en meedoen aan activiteiten zoals raften, snorkelen of citytours! Gelukkig heb je ze tegenwoordig steeds meer: groepsvakanties jongeren in allerlei soorten en maten. Dus heb je nog geen plannen deze zomer? Overweeg het dan zeker eens!

Hoe werken de jongerenreizen?

Bij jongeren groepsreizen boek je samen met een andere reiziger of alleen een reis naar keuze. Andere jongeren doen dan hetzelfde en met al die reizigers wordt er dan een groep gevormd van 10-20 man. Dit is jouw reisgroep en samen met elkaar gaan jullie dit avontuur aan. 

Voor sommige organisaties specificeren ze zich tot een bepaalde doelgroep. Zo heb je ouderen reizen, familiereizen en natuurlijk dus ook jongerenreizen! Simi Reizen organiseert deze jongerenreizen. Hierbij is er gekozen voor een doelgroep van 18-32 jarigen. Maar hiervoor kunnen bij andere organisaties ook andere leeftijdsgroepen gehanteerd worden.

Als je dan eenmaal de reis geboekt hebt, kan de pret beginnen. Het enige wat je moet doen is vertrekinformatie doornemen, je voorbereiden op de reis, koffer inpakken en gaan! In de meeste gevallen vlieg je met de reisgroep. In verband met een late boeking kan het een keer zo zijn dat je apart van de groep vliegt. Op locatie volgen jullie dan het programma als vermeld op de reispagina.

Wie boeken de groepsvakanties jongeren?

Het hangt een beetje af van de reis die je boekt. Zo zijn Azië reizigers vaak uit op het ontdekken van cultuur, Kroatië reizigers echte feestbeesten en Amerika reizigers echte ontdekkers. Maar wat alle reizen wel gemeen hebben is dat ze vaak geboekt worden door enthousiaste mensen die actief meedoen in de groep. Zo zitten er vaak dan ook een paar initiatiefnemers tussen die al van tevoren met de groep willen afspreken en ook op locatie vaak leuke ideeën hebben.

In de vertrekinformatie van Simi Reizen kun je bijvoorbeeld de telefoonnummers van je medereizigers vinden. In de groep zit er vaak al iemand die al een keer mee is geweest en de groepsapp dan aanmaakt. Dan kan de pret al gauw beginnen en kun je ook voor je reis al kennismaken met de groep!

Een groot deel van deze reizigers reist ook alleen. Meestal is dit meer dan de helft van de groep. Andere reizigers kiezen er vaak voor om met een vriend(in) of meerdere vrienden/vriendinnen te reizen. Dit is vaak niet een hele grote groep.

Waarom meegaan met groepsvakanties jongeren?

Groepsvakanties ondernemen met jongeren is handig als je bijvoorbeeld graag met leeftijdsgenoten op vakantie wilt, maar de plannen de groepsapp bij vrienden nooit echt de groepsapp ook verlaten. Je bent als het ware onafhankelijk van andere reizigers en kunt dus volledig zelfstandig de reis boeken. Hierbij hoef je dan geen rekening te houden met wie wat wilt zien en waarom deze persoon liever in dit hotel zit en welk budget er door de groep gehanteerd moet worden, etc. Bij groepsvakanties jongeren is dit niet het geval. 

Ook ontdek je een land als geen ander tijdens het ondernemen van een echte groepsreis. Reisorganisaties nemen je dan altijd mee naar de populairste plekken, maar ook een aantal verborgen schatten. Het is ook vaak zo dat met een echte rondreis de groep heel hecht wordt en er aan het einde van de reis vriendschappen aan overgehouden worden.

Welke groepsvakanties jongeren zijn er allemaal?

Jongerenreizen zijn er in vele soorten maten. Zo zijn een aantal gebieden heel populair als reisgebied voor jongeren. Voorbeelden hiervan zijn Kroatië of Frankrijk. Maar ook zijn er reizen naar iets minder ontdekte gebieden: Slovenië of Bulgarije. En heb je natuurlijk verre jongerenreizen, naar Amerika of Azië bijvoorbeeld! We bespreken een aantal van deze populaire reizen voor jongeren uit het aanbod van Simi Reizen:

Actieve groepsreizen Slovenië

Slovenië is een gewilde Simi reisbestemming, het is dan ook niet gek dat in een land met betoverende meren en mysterieuze boslandschappen drie verschillende reizen mogelijk zijn. Het gaat hierbij om actieve reizen met veel inbegrepen activiteiten. Zo zijn er mountainbike tours, kajak tours en is er een bezoek aan het onvergetelijke meer Bled! Slovenië verrast honderden reizigers jaarlijks weer!

Jongerenvakantie Bali

Van Bali kunnen we met zekerheid zeggen dat dit een van de populairste jongerenvakanties is die we hebben! Tijdens deze reis ga je cultuur snuiven, tempels bezoeken, leven als een local, lekker strandhangen en kun je ook nog eens uitgaan in de bruisende steden. Als klein eilandje heeft Bali zo ontzettend veel te bieden, vandaar dat onze reizigers er maar al te graag heen willen. Deze reizen komen dan ook met regelmaat vol te zitten!

Groepsreis Marokko

Wat natuurlijk een hele bijzondere reisbestemming is, ligt Marokko niet ver van ons verwijderd. In 4 uurtjes vliegen stap je in een hele andere wereld. Een wereld van historische steden, een kenmerkende cultuur, heerlijke kustlijnen en een bijzondere woestijn! Deze reis volgt twee programma’s, een zomer- en winterprogramma, dus je zult online goed moeten kijken welk programma voor jou van toepassing is. 

Jongerenreis Californië

Nog een bijzondere reis is die naar de Amerikaanse staat Californië. Je ontdekt in een 15-daagse rondreis alle hoogtepunten van deze bruisende staat. Dit betekent dat je niet alleen de steden Los Angeles en San Francisco uitgebreid ontdekt, maar ook nog een aantal bekende nationale parken. Yosemite and Sequoia National Park! Het is een reis met veel vrijheid. Je gaat veel gebieden ontdekken waar je soms eventjes voor moet reizen, maar als je er dan eenmaal bent was het het meer dan waard!

Groepsreis Costa Rica

Costa Rica is de ideale bestemming om te genieten van ongerepte natuur en een hoop belevenis. Het land wordt voor 40% gedomineerd door tropisch regenwoud en dat maakt dat het zo onwijs veel te bieden heeft aan prachtige natuurlandschappen en natuurlijk veel exotische dieren. In Costa Rica leven ze dan ook met het echte ‘Pura Vida’ gevoel. Pura Vida betekent letterlijk ‘puur leven’ en dat gevoel zullen de locals ook zeker aan je overdragen!