Misschien iets wat je niet direct associeert met survival: steunkousen. Ja, je leest het goed. Die kousen waarvan je misschien denkt dat alleen senioren ze dragen, kunnen ook jouw beste maatje worden in de wildernis. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder!

Waarom kiezen voor steunkousen tijdens het survivallen?

Laten we beginnen bij het begin: wat zijn steunkousen eigenlijk? Dit zijn sokken die een beetje druk geven op je benen. Hierdoor blijft je bloed goed stromen en verminder je de kans op zwellingen. Als je op survival bent, loop of klim je vaak urenlang. Dit kan zorgen voor vermoeide en opgezwollen benen. Steunkousen helpen dit voorkomen. En weet je wat ook mooi meegenomen is? Ze houden je voeten en benen lekker warm. In de natuur, waar het ’s nachts flink kan afkoelen, is dat echt een uitkomst. Geen koude voeten meer voor jou.

Bescherming tegen krassen, insectenbeten en teken!

Wanneer je in de natuur bent, is bescherming superbelangrijk. Steunkousen zijn niet alleen goed voor je bloedsomloop, maar ze beschermen je ook tegen krassen en insectenbeten. Stel je voor, je banjert door struiken en normaal gesproken zouden je benen helemaal open liggen door die takken. Maar met steunkousen aan, heb je een extra beschermlaagje. Dat scheelt een hoop krassen! 

En dan hebben we het nog niet eens over die kleine beestjes gehad. Insectenbeten en teken zijn echt een no-go als je aan het survivallen bent. Met steunkousen zorg je ervoor dat die irritante muggen en teken veel minder kans hebben om bij je huid te komen. Plus, je voorkomt er ook nog eens blaren mee. Want zeg nou zelf, met blaren lopen is echt een ramp.

Compressiesokken voor extra uithoudingsvermogen

Nu komen we bij de toppers onder de steunkousen: compressiesokken. Deze zijn speciaal ontworpen voor sporters en avonturiers zoals jij. Ze zorgen niet alleen voor een goede bloedsomloop en bescherming, maar geven ook ondersteuning aan je spieren. Dit betekent dat je minder snel moe wordt en dat je het langer volhoudt tijdens die lange trektochten. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Steunkousen en compressiesokken zijn eigenlijk onmisbaar in je survivaluitrusting. Ze houden je benen gezond, beschermen je tegen de natuur en geven je spieren net dat extra beetje steun. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij survivalgear, maar zeker het proberen waard. Trek die steunkousen of compressiesokken aan en ga erop uit!